Finansiera sina födelsedagspresenter

Det är inte alls dyrt att handla

Det är inte alls dyrt att handla födelsedagspresenter online i jämförelse med vad det kostar i köpcentret, men ibland kanske man vill slå på stort och köpa något riktigt fint i födelsedagspresent och då kan det kosta en slant. Om du inte riktigt har råd att betala för presenten med pengarna på bankkontot finns det emellertid andra lösningar:

  • Välj faktura. När du ska betala för födelsedagspresenten i kassan kan du välja betalningsalternativet ”faktura”. Då behöver du inte betala för presenten förrän om 14 eller 30 dagar, ofta är fakturor som är ställda på 14 dagar avgiftsfria. Det här är ett bra alternativ för dig som får in pengar inom de närmsta veckorna och kan betala då istället.
  • Du kan betala för ditt inköp månadsvis och betala av i den takt du själv vill genom att välja ”delbetalning”. Det här är såklart ett smidigt alternativ för dig som gör ett större köp men den effektiva räntan för delbetalningar brukar ligga strax under 20 % och dessutom tillkommer en aviavgift varje månad.
  • Ta ett lån utan säkerhet, alltså ett privatlån, och lägg upp det på ett år eller längre. Det här är ett billigare alternativ än delbetalning eftersom räntan för privatlån är lägre än den ränta du får om du delbetalar. Det finns massor av billiga privatlån att välja på därute på nätet, men om du handlar dina presenter i Norge rekommenderar vi att du lånar pengar via Lånemegleren.no eftersom det är en av Nordens bästa låneförmedlare.